Brad Pitt wil dat een rechtszaak over de huizen die hij na orkaan Katrina liet bouwen geseponeerd wordt. De acteur diende dinsdag een verzoek daartoe in bij een rechtbank in Louisiana.

Een aantal bewoners van de huizen in New Orleans klaagt Pitt en zijn stichting Make it Right aan voor constructiefouten die zijn gemaakt tijdens de bouw van de huizen. Ze zouden daardoor kampen met lekkage en schimmelproblemen.

Volgens The Blast, dat de rechtbankdocumenten in handen heeft, eist het juridische team van Pitt alleen seponering van de zaak die tegen hem persoonlijk is aangespannen. Hij maakt daarin geen bezwaar tegen de aanklacht die is gedaan tegen zijn stichting.

"Meneer Pitt kan niet op één hoop gegooid worden met andere gedaagden en verantwoordelijk worden gehouden voor zaken waar hij niet aan heeft deelgenomen. De aanklacht bevat geen beschuldigingen van nalatigheid door meneer Pitt, afgezien van die in zijn hoedanigheid van bestuurder."

Make it Right bouwde in 2006, een jaar nadat New Orleans werd getroffen door orkaan Katrina, ruim honderd duurzame woningen in de stad. De aanklacht draait om ongeveer vijftien huizen. Volgens de New York Post heeft de acteur de afgelopen jaren al miljoenen aan eigen geld in diverse reparaties gestoken.