Rob Kardashian is financieel in zwaar weer geraakt en heeft de helft van zijn sokkenonderneming Arthur George moeten verkopen aan zijn moeder, Kris Jenner. Dat laat de enige zoon uit de bekende familie weten in rechtbankdocumenten.

De 31-jarige Kardashian diende de papieren in ter ondersteuning van zijn verzoek om herziening van de alimentatieregeling die hij eerder trof met Blac Chyna, de moeder van zijn tweejarige dochter Dream.

Hij wil aantonen dat hij inmiddels een stuk minder verdient dan zijn ex en dus alimentatie zou moeten krijgen in plaats van betalen.

Volgens Kardashian is zijn sokkenzaak bijna ten onder gegaan aan de socialemediabeperkingen die hem werden opgelegd na een aanklacht van Chyna. Zij nam een advocaat in de arm nadat hij naaktfoto's van haar had gedeeld op Twitter. Net als zijn zussen Kim, Khloé en Kylie gebruikte Rob Kardashian sociale media om zijn sokken aan te prijzen.

Jenner krijgt 50 procent van bedrijf

In de documenten, die de entertainmentwebsite The Blast in handen heeft, laat zowel Kardashian als Jenner weten dat de 'momager' haar zoon uit de brand heeft geholpen door het bedrijf een flinke financiële injectie te geven en een nieuw distributiecentrum in te richten. Daarvoor kreeg zij 50 procent van het bedrijf.

Kardashians inkomen zou sinds de alimentatie werd vastgesteld van 100.000 dollar (88.189 euro) naar 10.000 dollar per maand zijn gedaald. Chyna verdient volgens de advocaten van haar ex echter zo'n 60.000 dollar per maand.

Aangezien de twee de voogdij over Dream delen, zou zij hem volgens berekeningen van zijn juridische team nu 3.000 dollar per maand moeten gaan betalen.