Backstreet Boy AJ McLean, die eerder liet weten verslaafd te zijn geweest aan alcohol, beleefde vorig jaar een terugval.

"Ik schaam me niet om toe te geven dat ik een terugval heb gehad het afgelopen jaar", vertelt hij in gesprek met People. "Het is geen geheim dat verslaving een ziekte is waar je elke dag mee te kampen hebt."

De veertigjarige McLean, die in 2001, 2002 en 2011 in een kliniek verbleef wegens depressie en alcoholverslaving, zegt dat hij het lastig vindt om zichzelf op de eerste plek te zetten, zeker nu hij een gezin heeft. "Daar heb ik echt mee geworsteld. (…) Naar mijn idee moet je je gezin op de eerste plek zetten. Maar omdat ik echt een pleaser ben - dat ook komt omdat ik een artiest ben, die zijn publiek gelukkig wil zien - is dat nog echt lastig voor mij."

De zanger zegt veel steun te hebben aan zijn vrouw Rochelle en zijn dochters Ava (6) en Lyric (1), maar ook van vrienden en zijn steungroep die hij kent van AA-bijeenkomsten. "Een van de beste dingen die tegen mij gezegd is, is dat de enige manier om hieruit te komen, je alles gewoon moet doorstaan. Soms maak je daarvoor hele zware dagen mee. (…) Je kunt verslaving niet overwinnen."

McLean start binnenkort met een wereldtour met de Backstreet Boys. Op 23 mei 2019 geven ze een optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome.