Kim Kardashian en Ye West, die zich eerder Kanye West noemde, hebben een team van brandweermannen ingehuurd om hun miljoenenvilla in Californië te beschermen tegen de naderende vlammenzee.

Door de inzet van de vuurbestrijders konden de vlammen ook niet overslaan naar huizen van buurtbewoners.

Volgens TMZ ligt het huis van het stel in Hidden Hills aan het einde van een doodlopende weg en grenst het aan een veld, waardoor de brand gemakkelijk zou kunnen overslaan.

Het huis, ter waarde van 60 miljoen dollar (ruim 53 miljoen euro), werd niet bewoond door het gezin toen de vlammenzee naderde. Zij waren op voorspraak van de autoriteiten geëvacueerd en ondergebracht in een nabijgelegen hotel.

Acteur Gerard Butler en artiesten Miley Cyrus en Robin Thicke raakten door de bosbranden hun huis kwijt. "Mijn huis is er niet meer, maar de herinneringen die ik daar met mijn familie en vrienden deel blijven voor altijd bij me", schreef Cyrus kort nadat het nieuws van de brand haar bereikte.

"Ik ben dankbaar voor alles dat ik nog over heb. Ik stuur al mijn liefde en dankbaarheid naar de brandweerlieden en politiemensen van Los Angeles. Mensen, doneer alsjeblieft geld, spullen en tijd aan degenen die het nodig hebben!"