John Mayer is twee jaar geleden gestopt met het drinken van alcohol. De zanger besloot daartoe nadat hij een flinke kater overhield aan een verjaardagsfeest van zijn vriend en collega Drake.

"Ik heb het beste dit-was-echt-de-laatste-keer-drinkverhaal", vertelt de 41-jarige Mayer in gesprek met de muziekwebsite Complex. "Ik was bij het verjaardagsfeest van Drake die dertig werd, en ik maakte mezelf behoorlijk belachelijk."

Volgens de New Light-zanger duurde zijn kater na het feest zes dagen. "Zo groot was die kater. Ik keek uit het raam en dacht: oké John, hoeveel procent van alle potentie die je hebt, wil je ook benutten?" Mayer besloot dat hij voor de volle 100 procent wilde gaan.

"Het stemmetje in mijn hoofd zei: weet je wat dat betekent? En ik zei daarop: we hoeven niet meer met elkaar te praten. Ik snap het."

Een leven zonder drank voelde voor Mayer eerst saai, maar uiteindelijk werd zijn werk er wel beter van, omdat hij minder pieken en dalen kent. "Ik ga nog veel platen maken. Ik ben er pas net achter hoe ik dat ga doen, zonder daarbij gek te worden", besluit de zanger, die momenteel aan een nieuw album werkt.