De Nederlandse beautyvlogger Nikkie de Jager heeft de People's Choice Award voor Beauty Influencer 2018 niet gewonnen. Haar concurrent James Charles won de prijs.

De Nederlandse, beter bekend als NikkieTutorials, was genomineerd vanwege haar zeer populaire YouTube-account, waarop ze laat zien hoe je make-up op bepaalde manieren kunt aanbrengen. Ook test ze veel producten. 

De Jager heeft ruim elf miljoen abonnees op YouTube. Ze zit vanaf januari in het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?.

Actrice Melissa McCarthy werd door de kiezers gekozen tot People's Icon van 2018. De actrice was erg blij met de prijs. "Bedankt voor het stemmen op mij! En niet alleen daarom, want dat zou narcistisch zijn, maar vooral dat jullie de tijd hebben genomen om waardering voor anderen uit te spreken."

Marvel domineert filmverkiezingen

Bij de prijzen voor de acteurs en films, domineerden verschillende Marvel-films. Chadwick Boseman won de prijs van beste mannelijke filmster. Boseman speelt de hoofdrol in de film Black Panther. Drie andere genomineerden speelden ook in een film van Marvel, namelijk Chris Hemsworth, Robert Downey jr. en Chris Pratt.

Scarlett Johansson won de prijs voor de beste vrouwelijke filmster. Ook zij speelt in een film van Marvel, namelijk Avengers: Infinity War. Die film won de prijs voor de beste film en beste actiefilm. Danai Gurira won de prijs voor beste actrice in een actiefilm voor haar rol in Black Panther

De prijs voor beste vrouwelijke artiest van het jaar ging naar Nicki Minaj. Zij liet onder meer Cardi B en Taylor Swift achter zich. Minaj heeft dit jaar een nieuw album uitgebracht. Met het album Queen won ze de prijs voor beste album.

Victoria Beckham kreeg de Fashion Icon Award uitgereikt. De voormalige Spice Girl liet eerder deze week nog weten niet te zijn uitgenodigd voor de reünie van haar voormalige band. Beckham had al vaker laten weten een reünie van de Spice Girls niet te zien zitten.

Zie hier een lijst met alle winnaars