Austin Clay, de man die in juli de Walk of Fame-ster van de Amerikaanse president Donald Trump vernielde, moet een boete van 10.000 dollar (ruim 8.700 euro) betalen.

Dat heeft de rechtbank woensdag besloten, schrijft The Blast. Ook is hij veroordeeld tot een proeftijd van drie jaar en moet hij nog eens 10.204,46 dollar betalen aan de Hollywood Chamber of Commerce, de organisatie achter de beroemde Walk of Fame in Hollywood.

De stervormige tegel met de naam van Trump werd in juli volledig vernield en raakte niet, zoals bij eerdere incidenten, slechts beschadigd.

Clay liep met een gitaarkoffer over de Walk of Fame. Op de plek van Trumps ster pakte hij een pikhouweel uit de koffer en begon hij te hakken. De man meldde zich vervolgens zelf bij de politie.

Dader nam wraak vanwege uitspraken van Trump

In 2016 raakte Trumps tegel zwaar beschadigd. De dader zei dat hij wraak nam vanwege uitspraken van Trump. Het ging om het beruchte gesprek tussen Trump en presentator Billy Bush.

De sterren op de Walk of Fame dragen namen van mensen die iets betekend hebben in de wereld van televisie, film, radio, muziek of theater. De Hollywood Chamber of Commerce Walk of Fame Selection Committee bepaalt ieder jaar wie er aan de Walk of Fame wordt toegevoegd.