Connie Witteman was dinsdag niet aanwezig bij de rechtszaak waarin twee verdachten van de inbraak in haar woning moesten voorkomen. 

"Het is emotioneel te zwaar voor haar", zei haar man, Eugène van Dun, dinsdag tegen RTL Boulevard.

Bij de inbraak afgelopen zomer werden veel sieraden gestolen die een emotionele waarde hadden voor de 67-jarige Witteman. "Ze heeft van haar vorige partner iedere keer sieraden gekregen bij de adoptie van een kind of speciale gelegenheden", aldus Van Dun. "Het heeft allemaal een herinnering voor haar en het is allemaal heel emotioneel."

Ook advocaat Anis Boumanjal zei dat de inbraak "een heftige emotionele impact" heeft gehad op Witteman. "Hier op de zitting slaat dat weer in als een bom."

Twee van de drie verdachten stonden dinsdag voor de rechter tijdens een pro-formazitting. Hoewel zij ontkennen betrokken te zijn geweest bij de inbraak, blijven ze langer vastzitten. De derde verdachte moet nog worden overgeleverd door België.

Witteman wil vooral graag haar juwelen terug. "Als ze besluiten de sieraden terug te brengen, dan is wat ons betreft de grootste buit al binnen", aldus Boumanjal. "Als dat binnen is, voelen wij ons minder geroepen om de onderste steen boven te halen en voor het volle pond te gaan."