In haar tijd bij Scientology werd van Leah Remini verwacht dat zij andere Hollywood-sterren overhaalde bij de kerk te komen. Dat vertelde de actrice in de Facebook-talkshow van Jada Pinkett Smith.

Remini en Pinkett Smith hadden lange tijd ruzie, omdat de The King of Queens-ster in een boek dat ze over Scientology schreef beweerde dat Pinkett Smith en haar echtgenoot Will Smith lid waren van de kerk.

Onlangs legden ze het bij en maandag schoof Remini in Red Table Talk aan om het over de kwestie te hebben. Ze gaf daarbij aan dat ze er nooit bij stil heeft gestaan wat de gevolgen van haar uitlatingen waren. "Ik dacht er niet eens aan dat het jullie zou kwetsen. En dat spijt me. Ik was zo bezig met mijn eigen pijn en het effect dat het op mij had."

De actrice stapte in 2013 uit Scientology en keerde zich publiekelijk tegen de kerk. Ze maakte er het programma Scientology and the Aftermath over, waardoor ze naar eigen zeggen slachtoffer is geworden van een haatcampagne van de instelling.

Pinkett Smith volgde aantal lessen bij Scientology

In de talkshow legde Pinkett Smith uit waarom Remini de indruk had gekregen dat zij lid was van de kerk; ze probeert over zo veel mogelijk religies iets te leren en heeft ook een aantal lessen bij Scientology gevolgd omdat ze meer van dat geloof wilde weten.

In die tijd leerden de actrices elkaar kennen, maar Remini zegt nu dat ze destijds nooit haar ware aard heeft laten zien. "Wat ik van mezelf liet zien, als vriend, was nooit 100 procent eerlijk. Het was mijn taak om tegenover jou en iedere andere beroemdheid perfect over te komen, alleen om je bij Scientology te krijgen."