De weduwe van Soundgarden- en Audioslave-leadzanger Chris Cornell, Vicky Cornell, wil een rechtszaak aanspannen tegen Robert Koblin, de arts van haar overleden man.

Volgens haar heeft de dokter Cornell te veel medicatie gegeven, schrijft TMZ. De Amerikaanse entertainmentwebsite heeft de rechtbankpapieren in handen.

Hoewel de officiële doodsoorzaak van Cornell zelfmoord is, geloofde zijn familie vanaf het begin niet dat de zanger opzettelijk zelfmoord heeft gepleegd, maar onder invloed van medicijnen een einde aan zijn leven heeft gemaakt.

Zanger zou nooit gewaarschuwd zijn voor bijwerkingen

De frontman van Soundgarden gebruikte de angstremmer lorazepam, die in uitzonderlijke gevallen een depressie juist kan verergeren. Volgens de weduwe heeft haar man er daar te veel van gekregen en is hij nooit gewaarschuwd voor de bijwerkingen van de medicijnen.

"Chris was een voormalige verslaafde en gebruikte daarvoor medicijnen. Mogelijk heeft hij meer dan de aanbevolen dosis gebruikt. De familie denkt dat Chris niet wist wat hij deed", aldus de verklaring van de advocaat van de familie, vlak na Cornells dood.

Hoe hoog de schadevergoeding is die de familie Cornell wil eisen tijdens de rechtszaak, is niet bekend.

Muziekcarrière van Cornell

Cornell richtte in 1984 de band Soundgarden op, samen met gitarist Kim Thayil en bassist Hiro Yamamoto. De band kreeg een Grammy voor het album Superunknown uit 1994. Op dat album staat ook het bekendste nummer van de groep, Black Hole Sun.

De band ging in 1997 uit elkaar, maar kwam dertien jaar later weer samen. In 2012 verscheen King Animal, het laatste album van de band.

Tussen 2001 en 2007 vormde Cornell samen met leden van Rage Against the Machine de succesvolle band Audioslave. Die groep bracht drie albums uit en ontving drie Grammy-nominaties.

Chris Cornell overleden: stem van de grunge-periode
64
Chris Cornell overleden: stem van de grunge-periode