Ye West heeft zich gedistantieerd van de Amerikaanse politiek. De rapper, die zich sinds kort niet meer Kanye laat noemen, zegt in berichten op sociale media dat zijn ogen geopend zijn en dat hij zich gebruikt voelt.

"Ik ben gebruikt om berichten te verspreiden waar ik niet in geloofde. Ik distantieer mij van politiek en focus me op het creatieve", schrijft West op Twitter.

Eerder maakte West met rapper T.I. nog het politiek beladen nummer Ye vs. The People.

West lijkt altijd een goede band te hebben gehad met de Amerikaanse president: de rapper bracht meerdere malen een bezoek aan de president, meest recent nog begin oktober. Amerikaanse media schreven destijds dat de speech die West gaf als verwarrend kon worden beschreven.

Begin oktober deelde West een reeks verwarrende berichten op Twitter waarin hij sprak over 'mind control'. "Sociale media vertelden ons dat Hillary Clinton zou gaan winnen, maar ze won niet. Sociale media vertellen je dat niemand mij leuk vindt, maar iedereen houdt van mij. Iedereen houdt van Ye."

Ook Wests schoonmoeder, Kris Jenner, zei eerder deze maand dat West niet helemaal zichzelf is. Op bezoek bij Ellen DeGeneres, die zei dat de rapper wellicht hulp nodig heeft, zei Jenner dat zij het fijn zou vinden als hij sommige meningen niet deelde. "Ik ben er in elk geval voor hem, als hij me nodig heeft - wij allemaal - en we willen hem helpen om de beste versie van zichzelf te kunnen zijn."

Ye West op bezoek bij Trump: 'Ik voel mij Superman door jou'
63
Ye West op bezoek bij Trump: 'Ik voel mij Superman door jou'