Ye West, voorheen bekend als Kanye West, heeft t-shirts ontworpen die Amerikanen met een donkere huidskleur oproepen om de Democraten de rug toe te keren. De musicus noemt dat Blexit. 

West is een supporter van de zittende Republikeinse president Donald Trump. Samen met zijn vrouw Kim Kardashian onderhoudt Ye warme banden met de president.

De door West ontworpen shirts doken zaterdag op in Washington bij de Young Black Leadership Summit van Turning Point USA (TPUSA), een bijeenkomst van jonge conservatieven met een donkere huidskleur. De rapper was zelf niet bij de bijeenkomst. 

Volgens een woordvoerder van TPUSA heeft Kanye "een stoutmoedige stap gezet om een discussie aan te zwengelen die Amerika hard nodig heeft." Op de shirts staat naast de tekst 'Blexit' ook 'We Free'.

Het is de bedoeling om het idee van 'Blexit' verder uit te bouwen. Er is inmiddels een website en TPUSA wil ook het land doorreizen om zieltjes te winnen voor de beweging. "We gaan door tot de Democraten zijn weggevaagd", zegt de woordvoerder van de organisatie.