Yolanda Hadid, moeder van de twee topmodellen Gigi en Bella Hadid, is via de sociale media-accounts van haar dochters bedreigd met de dood. Ze vertelt dat momenteel vier mannen een straatverbod hebben omdat zij de modellen ongepaste berichten sturen.

In gesprek met de Volkskrant vertelt de 54-jarige Hadid dat zij zich zorgen maakt om "de schaduwkant van sociale media".

"Mensen die geen goede bedoelingen hebben, kunnen mijn kinderen er rechtstreeks door bereiken", aldus Hadid. "Ons gezin heeft momenteel vier straatverboden lopen tegen gestoorde mannen die mijn kinderen berichten via direct message sturen. 'Ik ga je moeder vermoorden zodat ik dichter bij jou kan komen.' Hoe sterk mijn kinderen ook zijn, dat ráákt ze."

Het voormalig Nederlandse model, nu woonachtig in Amerika, vindt het "zorgelijk" dat sommige jonge sociale media-gebruikers ongelukkig worden doordat zij zich spiegelen aan de "perfecte plaatjes" op diensten als Instagram. Ze realiseert zich dat kinderen zich ook vergelijken met haar dochters Gigi (23) en Bella (22). "Mijn kinderen kunnen er niets aan doen dat ze zo zijn geboren. En zij beseffen heel goed dat volgers hen als rolmodellen zien."

Een voordeel van sociale media vindt Hadid dat zij hierdoor weet waar haar dochters, die vaak de wereld rondreizen, uithangen. "Als ik een halve dag niks van ze heb gehoord, kijk ik even online en vind ik altijd wel een paparazzifoto. Dat ik denk: Ah, Gigi zit daar en daar koffie te drinken."