Schaatser Sven Kramer en zijn vriendin Naomi van As zijn voor de eerste keer ouders geworden. Ze hebben hun dochter de naam Kae Robin gegeven.

Ex-hockeyster Van As (35) is afgelopen zondag bevallen. Eind april maakte het koppel bekend een kindje te verwachten. De gehele dag gingen er op basis van Story al geruchten dat het stel voor de eerste keer ouders zouden zijn geworden. Kramer en Van As bevestigden het nieuws woensdagavond op sociale media.

In mei 2017 vertelde Naomi van As al dat het stoppen met hockeyen te maken had met de kinderwens van het stel. "Professioneel hockeyen én een kind krijgen, dat gaat gewoon niet samen", vertelde de tweevoudig olympisch kampioen, die sinds 2007 en relatie heeft met Kramer.

Van As en Kramer beiden Olympisch kampioen

"Ik dacht: als ik nog een jaar door zou gaan, wil ik me ook echt committeren en niet halverwege moeten stoppen omdat ik zwanger ben. Dat vind ik geen leuk einde, je bent dan ineens weg", aldus Van As, die in 2008 en 2012 olympisch kampioen werd.

De topsportloopbaan van Kramer (32) is nog niet voorbij. De Friese schaatser veroverde op de Spelen in februari in Pyeongchang de vierde olympische titel uit zijn carrière. Het contract van de veelvoudig wereldkampioen bij zijn ploeg Lotto-Jumbo loopt nog tot 2020.