Volgens Johnny Depp had J.K. Rowling er geen moeite mee om hem te casten in de Fantastic Beasts-films, omdat ze weet dat hij onterecht van huiselijk geweld beschuldigd zou zijn. Dit stelt de acteur in een interview met Entertainment Weekly.

Rowling kreeg vorig jaar veel kritiek toen bleek dat Depp de rol van Grindelwald in de filmreeks speelt. Hij werd eerder dat jaar door zijn ex-vrouw Amber Heard beschuldigd van mishandeling.

"Op basis van ons begrip van de omstandigheden, hebben de filmmakers en ik niet alleen een goed gevoel over onze oorspronkelijke casting, maar zijn we oprecht blij dat Johnny een belangrijk personage speelt in de films", zei de auteur destijds in een reactie.

'Vervelend dat J.K. zich moet verantwoorden'

In het donderdag verschenen interview met Entertainment Weekly, vertelt Depp dat hij het vervelend vond dat de Harry Potter-auteur zich moest verantwoorden voor haar keuze.

"Maar J.K. heeft het bewijs gezien en weet daardoor dat ik vals ben beschuldigd. Daarom heeft ze me publiekelijk gesteund", aldus de acteur. "Ze neemt dit soort zaken niet lichtzinnig op. Ze zou zich er niet over hebben uitgesproken als ze de waarheid niet kende. Daarom heeft ze dat gedaan."