Het ontslagen bandlid Lindsey Buckingham sleept Fleetwood Mac voor de rechter. De muzikant eist compensatie voor de gemiste inkomsten van een tournee. Volgens zijn advocaten kan dat bedrag oplopen tot ruim 14 miljoen dollar.

In rechtbankdocumenten die Billboard heeft ingezien, ontkent de gitarist en zanger het verhaal dat hij uit de band is gezet omdat hij liever solo ging toeren dan met Fleetwood Mac.

Buckingham geeft toe dat hij de band heeft gevraagd de tournee uit te stellen, zodat hij zijn soloalbum kon promoten. Maar hij zegt ook te hebben geaccepteerd dat de andere bandleden dit niet wilden.

De muzikant stelt dat hij ook akkoord is gegaan met de wens van zangeres Stevie Nicks om hooguit drie keer per week op te treden. Hij zegt dat hij weliswaar van plan was de rest van de tijd soloconcerten te geven, maar dat Fleetwood Mac altijd prioriteit zou hebben gehad.

Desondanks werd Buckingham eerder dit jaar naar eigen zeggen zonder waarschuwing uit de band gezet. Hij zou de andere leden verschillende keren hebben geprobeerd te bereiken, maar niemand zou zijn telefoontjes hebben beantwoord.

De 69-jarige artiest maakte tussen 1975 en 1987 deel uit van de band en keerde tien jaar later terug. Hij behoort niet tot de oprichters van Fleetwood Mac, maar schreef wel grote hits als Go Your Own Way, The Chain en You Make Loving Fun.