LOS ANGELES - Aan een van meest Hollywoods opzienbarende huwelijken komt na twee jaar een einde. De 27-jarige actrice Angeline Jolie wil af van haar man Billy Bob Thornton (46) en heeft een scheiding aangevraagd. Een woordvoerder van acteur en muzikant Thornton heeft dat donderdag bevestigd.

In de Amerikaanse pers werd al weken gespeculeerd over de mogelijke breuk tussen de twee. "Ik ben boos en verdrietig. Het is een erg moeilijke en verdrietige tijd", vertelde Jolie onlangs aan Us Weekly. Ze gaf bovendien toe dat zij en Thornton al een tijdje gescheiden leven.

Nog niet zo lang geleden kreeg het paar gezinsuitbreiding met de adoptie van een elf maanden oud Cambodjaans jongetje, Maddox. Jolie heeft de voogdij aangevraagd.

Het was het tweede huwelijk voor Oscar-winnares Jolie die de dochter is van acteur John Voight. Voor Thornton was het zijn vijfde. Door hun excentrieke gedrag stond het echtpaar vaak in de schijnwerpers. Zo hebben ze beiden tatoeages met elkaars naam en droegen ze amuletten waar het bloed van de ander in zat als uiting van hun passie voor elkaar.