Andrea Kelly, de ex-vrouw van zanger R. Kelly, zegt voor haar leven te hebben gevreesd toen ze met hem samen was. In juni 2018 vertelde ze al dat de zanger haar tijdens hun huwelijk sloeg.

In gesprek met het Amerikaanse televisieprogramma The View vertelt Andrea Kelly hoe ze door haar ex-man werd geslagen op de achterbank van hun Hummer.

"Ik heb daar PTSS (posttraumatische stressstoornis, red.) aan overgehouden. Ik dacht dat ik zou sterven op de achterbank van die Hummer", aldus Andrea Kelly die dertien jaar met de zanger getrouwd was en de moeder is van zijn drie kinderen.

Het stel ging in 2009 uit elkaar. Andrea Kelly zegt nu pas haar verhaal te doen, omdat ze andere vrouwen die de zanger van seksueel misbruik beschuldigen, wil steunen. "Het gaat om het redden van levens. Je kunt niet stil blijven als je weet dat iemand anders moet doormaken wat jij hebt meegemaakt."

Het management van de zanger heeft niet gereageerd op de laatste beschuldigingen aan zijn adres. In een eerder uitgebracht nummer ontkende hij de beschuldigingen.

Dergelijke verhalen over de zanger doen sinds 2017 de ronde, toen Buzzfeed een artikel schreef over een groep jonge vrouwen die onder dwang in de woning van de zanger verbleef. Ook die verhalen heeft R. Kelly ontkend.