De jongste zoon van acteur Jean-Claude Van Damme is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden voor het bedreigen van zijn huisgenoot, meldt USA Today donderdag. 

Nicholas Van Varenberg hield in 2017 zijn huisgenoot vast onder dwang van een mes. De 22-jarige zoon van Van Damme werd op 10 september vorig jaar gearresteerd in zijn woonplaats Tempe in de Amerikaanse staat Arizona. Voorafgaand aan de uitspraak van de rechtbank had hij al schuld bekend, meldt de website.

Uit de rechtbankstukken blijkt dat bewakingscamera's in het appartementencomplex beelden hebben gemaakt. Op de beelden is te zien dat Van Varenberg tegen een van de muren in het appartementencomplex slaat. Toen de politie op verzoek van de buren een kijkje kwam nemen, volgden ze een bloedspoor dat leidde naar de woning van Van Varenberg.

De zoon van Van Damme deed in eerste instantie niet open. Later klonk er een hoop geschreeuw vanuit het appartement, waarop de buren opnieuw de politie belden. Toen agenten weer aanbelden, bleek Van Varenberg met bedreigingen te voorkomen dat zijn huisgenoot de deur opende.