De verzekeraar van Kim Kardashian klaagt een beveiliger van de realityster en zijn werkgever aan voor nalatigheid in aanloop naar de gewapende overval op Kardashian in Parijs.

Bij de roof in oktober 2016 maakten criminelen zo'n 10 miljoen dollar (omgerekend 8,7 miljoen euro) aan sieraden buit. Daarvan zou Kardashian ruim 6 miljoen dollar hebben teruggekregen van de verzekering. Dat bedrag wil het assurantiebedrijf nu verhalen op de bodyguard en het beveiligingsbedrijf waar hij voor werkt.

Volgens TMZ claimt de verzekeraar dat bodyguard Pascal Duvier nalatig was, omdat hij geen werk heeft gemaakt van een slot dat ontbrak op een van de buitendeuren van het hotel en van mankementen aan de intercom.

Duvier was niet aanwezig tijdens de overval, hij was op dat moment ingezet om de zussen van Kim Kardashian, Kourtney Kardashian en Kendall Jenner, te beveiligen in een nachtclub. Kim Kardashian heeft eerder aangegeven dat zij de bodyguard niets kwalijk neemt.

De cosmetica-ondernemer was alleen op haar kamer toen overvallers binnendrongen. Ze werd daarbij onder schot gehouden, vastgebonden en opgesloten in de badkamer. De Franse politie hield een aantal maanden later tien mensen aan voor betrokkenheid bij de overval.

Kim Kardashian breekt stilte over gewapende overval Parijs
Kim Kardashian breekt stilte over gewapende overval Parijs