Rapper Cardi B is gearresteerd op verdenking van geweldpleging en het creëren van een onveilige situatie tijdens een optreden van het hiphoptrio Migos in een New Yorkse stripclub.

Volgens het entertainmentplatform TMZ zal de Amerikaanse artiest op 29 oktober worden voorgeleid. De 25-jarige Cardi B, die eigenlijk Belcalis Almanzar heet, gaf zichzelf afgelopen maandag aan. 

Volgens ooggetuigen zou Almanzar eind augustus enkele vrienden hebben aangezet om twee vrouwelijke barmedewerkers van de stripclub Angels aan te vallen. Een van deze medewerkers zou een intieme relatie met Almanzars echtgenoot Offset hebben gehad.

Volgens bronnen rondom Almanzar was er echter geen sprake van een gecoördineerde aanval, maar ontstond de vechtpartij omdat iemand een drankje naar haar gooide. 

Bijna gevecht met Nicki Minaj

Almanzar raakte in september ook al bijna verwikkeld in een gevecht met Nicki Minaj. De twee werden uit elkaar gehouden, maar Almanzar gooide nog wel een schoen richting haar concurrent. 

Almanzar liet in een reactie weten dat zij verhaal wilde halen bij Minaj, omdat zij negatief over haar rol als moeder gesproken zou hebben. Minaj ontkent dit. "Ik zou nooit iemands kind belachelijk maken. Het is zo treurig dat mensen me daarvan beschuldigen."

Cardi B in de race voor prijzen American Music Awards

Op muzikaal vlak loopt het wel uitstekend voor Almanzar. Ze sleepte enkele weken geleden acht nominaties binnen voor de aankomende editie van de American Music Awards. Ze dingt onder meer mee in de categorie beste hiphopartiest en rapper.

De nominaties worden bepaald aan de hand van de hoeveelheid audiostreams, radio-airplay en albumverkoop. De winnaars worden bepaald door het publiek. Iedereen kan dagelijks maximaal honderd keer een stem uitbrengen op zijn of haar favorieten.

Het prijzengala vindt op 9 oktober in Los Angeles plaats.