AMSTERDAM - Na collega A.J. McClean moet nu de jongste Backstreet Boy naar de afkickkliniek. Nick Carter werd begin maart aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. De rechter heeft woensdag bepaald dat hij drie maanden naar een afkickkliniek moet, negentig dagen niet mag rijden en 1200 dollar (1000 euro) boete moet betalen.

De 25-jarige zanger, die niet in de rechtbank aanwezig was, bekende schuld maar liet via een woordvoerder weten dat hij aan de medicijnen was. "Ik was niet op de hoogte dat een combinatie van de medicijnen en alcohol invloed zou hebben op mijn reactievermogen", aldus Carter.

Comeback-tour

Het is niet de eerste keer dat een Backstreet Boy te kampen heeft met de gevolgen van alcoholgebruik. Vier jaar geleden moest A.J. McClean stoppen met de band om behandeld te worden voor zijn verslaving. De band begint 22 juli de comeback-tour in Florida. Op 12 oktober staan de boys in Ahoy. Of Carter's incident gevolgen heeft op de tour moet nog blijken.

De groep staat momenteel hoog in de hitlijsten met het nummer 'Incomplete'. De Backstreet Boys scoorden met hun eerste single 'We've got it goin'on' in 1996 een hit. In de jaren erna volgden onder andere de hits 'Everybody (Backstreet's back)', 'I want it that way' en 'Show me the meaning of being lonely'. De boys behaalden in Nederland meer dan tien top 10 hits en waren acht jaar bijna onafgebroken op tournee.