LONDEN - De extra 55.000 kaarten voor het Live 8 -concert zaterdag in Londen waren woensdagmiddag in anderhalf uur vergeven. De gratis toegangsbewijzen konden worden opgehaald in verschillende steden in het land. Volgens Britse media stonden de eerste liefhebbers al dinsdagavond in de rij in onder meer Birmingham, Bristol, Manchester, Oxford en in Londen zelf.

Tot dusver konden 150.000 mensen het evenement in Hyde Park bezoeken, maar door een andere indeling van het terrein kunnen er nu tienduizenden personen bij. Die zijn overigens wel voor een groot deel aangewezen op videoschermen. Behalve in Londen zijn er zaterdag ook Live 8-concerten in verscheidene andere plaatsen in de wereld.

De drijvende kracht achter de concerten, Bob Geldof, zal volgende week persoonlijk naar Schotland reizen, waar de leiders van de zeven rijkste landen en Rusland (G8) bijeenkomen. De Live 8-concerten zijn mede bedoeld om druk uit te oefenen op de G8-vergadering in Gleneagles, waar tussen 6 en 8 juli onder meer over armoedebestrijding in ontwikkelingslanden wordt gesproken.