LONDEN - De Britse koninklijke familie heeft wijlen prinses Diana gedwongen om het bloed van haar jongste zoon, prins Harry, te testen. Dat moest bewijzen dat hij niet was verwekt door een legerofficier met wie Diana een geheime liefdesrelatie heeft gehad.

De in 1997 overleden Diana vertelde haar zoon niet waarom zijn bloed werd afgenomen, meldde de Britse krant The Sun woensdag. De boulevardkrant baseert zich op een nog te verschijnen boek van Simone Simmons, een alternatief genezer die stelt dat ze vroeger een vertrouwelinge van de prinses was.

Belangrijke leden van het hof vreesden volgens haar dat kroonprins Charles niet de echte vader was van Harry. Met name prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth, zou zich zorgen hebben gemaakt. Harry heeft net als de militiar, majoor James Hewitt, rood haar.

DNA-onderzoek

Diana verdedigde zich door te zeggen dat, door de data waarop zij en Hewitt elkaar ontmoetten, Harry nooit diens zoon zou kunnen zijn. Uit het DNA-onderzoek, waar ze uiteindelijk mee instemde, bleek inderdaad dat zowel Harry als zijn oudere broer William afkomstig waren uit haar relatie met Charles.

De Britse kroonprins en Diana scheidden in 1996 van elkaar. Een jaar later kwam de prinses om bij een auto-ongeluk in Parijs. Maandag meldde The Sun al dat Diana een korte liefdesaffaire had met John F. Kennedy junior, de zoon van de vermoorde Amerikaanse president. Sommige Britse kranten hebben de onthullingen van Simmons bekritiseerd. Zij zou volgens hen nooit een vertrouwelijke relatie met Diana hebben gehad.