DJ Tony Junior, momenteel te zien in Expeditie Robinson, schat in dat hij inmiddels voor ruim 10.000 euro aan tatoeages op zijn lichaam heeft staan.

In een interview met FHM doet de 28-jarige house-dj een boekje open over zijn tattoo's. "Alleen de sleeve op mijn rechterarm was al rond de 1.500 euro. Op mijn handen heb ik er tien. Ik denk dat ik in totaal zeker wel een keer of vijftig onder de naald ben geweest."

Voor de artiest is het grote silhouet op zijn rug, van zijn ouders met een kinderwagen, de belangrijkste tatoeage. "Zonder er diep op in te willen gaan was mijn jeugd met mijn ouders vrij turbulent", vertelt Tony Junior, die eigenlijk Tony Claessens heet. "Die tattoo staat heel erg symbool voor toen het allemaal nog goed was."

"We hadden zo'n mooi gezin kunnen zijn. Die staat prominent gitzwart op mijn rug getatoeëerd. Alle drie waren we daar Claessens, dat heb ik er heel groot boven gezet. Het heeft iets heel eigens. Ik vind het ook echt tof dat ik Robinson zit te kijken en ik die tattoo op mijn rug zie staan. Ik heb mijn papa en mama altijd bij me."

Niet elke inktbehandeling bleek een sterke keuze te zijn, beaamt de dj. "Een paar jaar geleden had ik samen met mijn eerste relatie het cijfer van de dag dat we verkering kregen getatoeëerd. Dat is inmiddels alweer een hele tijd mijn ex. Van de tattoo heb ik geen spijt, maar ik heb er wel een kruisje door laten zetten, want dat is over."

'Ain't no grave can hold my body down'

Tony Junior heeft momenteel een relatie met zangeres Maan, die al betrokken is geweest bij een van z'n nieuwste tattoo's. "Op de voorkant van mijn voet heb ik een tattoo waarop de tekst Ain't no grave can hold my body down van Johnny Cash staat."

Ik voel mezelf wel een ongeleid projectiel dat zich door niets laat tegenhouden. Maar ik wilde niet het standaard lettertype. Toen heb ik aan Maan gevraagd of zij het wilde schrijven, want zij heeft zo'n mooi handschrift. Dat heeft ze gedaan en nu staat die tekst in haar handschrift op mijn voet."

"Maan is nu al een van de belangrijkste vrouwen in mijn leven en tot het moment dat ik doodga zal zij heel veel impact gehad hebben in mijn leven. Maar het is niet zo dat de tatoeage staat voor dat wij verkering hebben. Wie weet komt dat nog."

Tony Junior was eerder in realityserie te zien

Tony Junior brak in 2010 door met zijn remix van Loesje. Daarna werkte hij samen met onder anderen Steve Aoki en Baggi Begovic. Zijn grootste hit kreeg hij samen met DJ Tiësto: Get down.

Voordat hij meedeed aan Expeditie Robinson verscheen de artiest al op tv met de realityserie Toni & Tony: Zo Vader, Zo Zoon op RTL5. Daarin was hij samen te zien met zijn vader, oud-drummer van Het Goede Doel.