De gevangenis is volgens O.J. Simpson een gevaarlijke plek voor iemand als Bill Cosby. De voormalige American football-speler, die zelf ook in de gevangenis zat, vindt dat de komiek huisarrest in plaats van een celstraf had moeten krijgen.

"Het probleem zit 'm in de aard van zijn misdaad", aldus Simpson, die negen jaar vastzat voor een overval in Las Vegas, voor de camera van TMZ. "Verkrachters doen het niet goed in de gevangenis."

Veel vertrouwen in de beveiliging achter tralies heeft de oud-topsporter en voormalige acteur niet. "Ze hebben vast mensen die hem moeten beschermen, maar er is maar één gek voor nodig."

Simpson, die in 1995 werd vrijgesproken van de moord op zijn vrouw en een vriend, denkt niet dat het gevangeniswezen zit te wachten op het extra werk dat een prominente crimineel als Cosby met zich meebrengt.

"Met zijn gezondheid en leeftijd en wat hij heeft gedaan, is er geen bewaarder in dit land die op die verantwoordelijkheid zit te wachten. Ze zouden hem zijn straf onder huisarrest moeten laten uitzitten."

Bill Cosby afgevoerd na veroordeling in misbruikzaak
45
Bill Cosby afgevoerd na veroordeling in misbruikzaak