Marthe De Pillecyn en Viktor Verhulst maakten een maand geleden bekend uit elkaar te gaan. De K3-zangeres zegt er troost in te vinden dat ze allebei verdrietig zijn over het besluit.

"Dat is cru om te zeggen, maar het helpt wel", aldus de 22-jarige zangeres in gesprek met James Cooke op de Belgische zender VIER.

Na 2,5 jaar besloot het stel een punt te zetten achter de relatie. "Na lange en intense gesprekken zijn wij samen tot de conclusie gekomen dat het beter is om elk onze eigen weg te gaan en ons leven verder te zetten als goede vrienden", schreven de twee destijds.

De zangeres zegt nog steeds van haar ex te houden en het moeilijk te hebben gevonden gewoon weer aan het werk te moeten. "Ja, ik heb af en toe tussen de opnames in mijn kamer gehuild. En daarna dan terug de set op."

Of het ooit nog goed komt met Verhulst weet De Pillecyn niet. "Mocht hij nu echt iemand tegenkomen van wie hij zoiets heeft van: wauw, dan zou ik hem dat ook echt gunnen." Op de vraag of ze dat echt nu al kan, reageert ze vertwijfeld. "Dat weet ik niet".