Bill Cosby, die aanstaande maandag hoort welke straf hij krijgt wegens het drogeren en misbruiken van voormalig basketbalster Andrea Constand, zou volgens de aanklagers na de uitspraak direct naar de gevangenis moeten.

Betrokkenen bij de zaak zeggen dat de aanklagers erop aandringen dat dit zal gebeuren, schrijft TMZ zaterdag. 

Dit wilden ze ook eerder, toen Cosby in april schuldig werd bevonden in de zaak. De rechter bepaalde echter dat de voormalig komiek na het betalen van een borg van 1 miljoen dollar (ruim 850.000 euro) werd vrijgelaten. De Cosby Show-ster staat wel onder elektronisch toezicht met een enkelband.

Het team van Cosby zou willen dat de komiek op vrije voeten blijft gedurende de periode dat zij in beroep gaan. Dit zou jaren kunnen duren, stelt de entertainmentsite.

Voormalig lid juridisch team Cosby weer teruggeroepen

In juni werd bekend dat de acteur zijn juridisch team heeft ontslagen. Cosby's vrouw Camille liet vrijdag weten dat zij één lid van dat team toch weer heeft gevraagd om Cosby te ondersteunen. Zij beweert namelijk dat de rechter die de straf uitspreekt mogelijk corrupt is en dat hij valse verklaringen heeft afgelegd. 

De 81-jarige Cosby werd in april door een jury op drie punten schuldig bevonden. In 2004 drogeerde en misbruikte hij voormalig basketbalster Andrea Constand. Voor elk misdrijf kan de gevallen komiek een celstraf van maximaal tien jaar krijgen, in totaal dus dertig jaar. Cosby's advocaten kondigden direct aan in beroep te gaan. 

Cosby zou niet alleen Constand hebben misbruikt; in totaal zijn 62 vrouwen naar voren gekomen met soortgelijke verhalen over de komiek. De meeste andere zaken zijn echter verjaard.