AMSTERDAM - Freelance-cameraman Frank Buis is zondag aangevallen door popster Lenny Kravitz toen hij opnames van hem maakte in de binnenstad van Amsterdam. De zanger eiste volgens Buis op zeer agressieve wijze de videoband, die zijn bodyguard vervolgens verwoestte. De cameraman heeft aangifte gedaan van vernieling en diefstal, bevestigde een woordvoerder van de politie.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Buis vertelde maandag dat hij tegen 15.00 uur zondagmiddag de popster met zijn dochter Zoë signaleerde op de Looiersgracht, waar Kravitz net een sportschool had bezocht. Hij wilde van dit tafereel wat beelden maken voor het programma Shownieuws van SBS6, maar Kravitz bleek hiervan niet gediend.

Bodyguard

Volgens de cameraman maakte Kravitz in het voorbijgaan een opmerking dat hij geen prijs stelde op de opnames. Buis maakte daarop nog een laatste shot van de zanger en zijn dochter op de rug. Kravitz merkte dat en draaide zich om, waarop hij de Amsterdamse cameraman zou zijn aangevallen. Al gauw schoot een bodyguard en een andere onbekende man de popster te hulp. "Ze stonden met zijn drieën aan me te trekken. Ze waren heel agressief. Ik had de keuze de tape af te geven of in elkaar te worden geslagen", aldus de cameraman.

Politie

Buis belde meteen daarop de politie. Die kwam naar hotel Dylan aan de Keizersgracht waar de zanger logeerde. Volgens de cameraman wilde de politie hem aanhouden, maar was Kravitz via de achterdeur vertrokken. De politie neemt de aangifte serieus en liet weten dat inmiddels enkele betrokkenen zijn gehoord. Het is nu aan justitie om te bepalen wat er verder met deze zaak gebeurt, aldus de zegsman.

Popconcert

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) heeft de officier van justitie besloten Kravitz zondag niet direct op te pakken. Dat had er onder meer mee te maken dat justitie het popconcert niet wilde verstoren en omdat er verder geen getuigen zijn.

Greenpeace

Lenny Kravitz was in Nederland voor zijn optreden op Rockin' Park in Nijmegen. Hij zou inmiddels het land alweer uit zijn. Buis eist een schadevergoeding van 5000 euro van de zanger. "Als ik de zaak win, mag hij het geld overmaken naar Greenpeace."