HILVERSUM - NOS-sportgezicht Humberto Tan gaat naar Talpa, de nieuwe tv-zender van John de Mol. Daar gaat hij net als Wilfred Genee (ex-RTL) sportprogramma's presenteren, maar Tan krijgt ook de mogelijkheid andere Talpa-uitzendingen te verzorgen. Talpa maakt maandag zijn volledige programmering bekend.

De NOS is niet blij met het vertrek van Tan. De presentator had nog tot augustus 2006 een contract bij de publieke omroep, waar hij in het verleden ook het Journaal presenteerde. "Maar dat contract is door Talpa afgekocht", aldus een NOS-woordvoerder maandag.

Spijkerman

Naast het programma rond de voetbalwedstrijden uit de eredivisie gaat Tan samen met Jack Spijkerman een uitzending verzorgen waarin wekelijks op de voorbije voetbalweek wordt teruggeblikt. Eerder werd al bekend dat Spijkerman ook voor Talpa heeft gekozen, maar een programma als Kopspijkers gaat hij er pas vanaf 2006 maken.

Talpa gaat vanaf augustus uitzenden op het kanaal van kinderzender Nickelodeon. Overdag blijft de kinderprogrammering van Nickelodeon te zien, vanaf 18.00 uur neemt De Mol de zender over.