LONDEN - Prinses Diana had een gepassioneerde liefdesrelatie met John F. Kennedy junior. Dat staat volgens de krant The Sun in een nieuw boek over de Britse, eens de echtgenote van prins Charles.

Diana en Kennedy, die beiden in de jaren '90 door tragische ongelukken omkwamen, ontmoetten elkaar in 1995 in New York. De zoon van de vermoorde Amerikaanse president zocht contact met haar voor een interview voor zijn tijdschrift George.

Bed

Diana weigerde, maar wilde de Amerikaan wel ontmoeten in zijn luxueuze hotelsuite met uitzicht over Central Park, aldus auteur Simone Simmons, door de Sun omschreven als "vriend en vertrouwelinge" van wijlen de prinses van Wales. Diana zou overrompeld zijn door de charmes van Kennedy. "We begonnen te praten, van het een kwam het ander en we eindigden samen in bed. Het was pure chemie", zo citeert de schrijfster Diana in haar boek Diana: the last word.

Astrologie

De verliefde prinses dacht volgens de biografe dat het stel een heel goed team zou vormen en speelde zelfs even met de gedachte dat ze First Lady zou kunnen worden als Kennedy net als zijn vader de politiek zou ingaan. Terug in Londen liet Diana zich echter leiden door een astrologische kaart die uitwees dat het tweetal niet goed genoeg bij elkaar zou passen, aldus Simmons. Het duo hield contact tot Kennedy in 1996 trouwde met Carolyn Bessette.

Diana kwam in 1997 om bij een auto-ongeluk in Parijs. Kennedy, zijn vrouw en haar zus Lauren kwamen om toen het vliegtuig dat Kennedy bestuurde in juli 1999 in de VS neerstortte.