NIJMEGEN - Wat miste op Pinkpop, stond zondag op Rockin' Park. Op het muziekevenement ter ere van het 2000-jarig bestaan van de stad Nijmegen stonden onder anderen Keane, Lenny Kravitz, Queens of the Stone Age. Als afsluiter betrad R.E.M. het podium.

Ruim 35.000 bezoekers, velen rood verbrand, genoten in de zon van de vele bands op de vier verschillende podia. Festivaldirecteur Rob Trommelen noemde de sfeer zeer gemoedelijk. "Gezapig misschien wel." Volgens de politie was het evenement ook zeer geslaagd, er werd slechts een persoon aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel van de politie.

Gewaagd

De bezoekers, vooral twintigers en dertigers, hadden ook geen enkele reden om zich druk te maken. Het weer was goed en de muziek afwisselend. "Gewaagd" noemde de festivaldirecteur het optreden van Jamie Cullum na de Queens of the Stone Age. Deze laatste band brengt vooral gitaarrock, waar Cullum het van lieve liedjes en een piano moet hebben.

Maar het pakte volgens Trommelen goed uit. Daar was overigens niet iedereen het mee eens. Zanger Brett Anderson van de Britse band The Tears noemde de muziek van Cullum "klere herrie". Beide optredens waren tegelijkertijd en in de tent waar The Tears stonden, dreunde de muziek van Cullum flink door.

Dames

Het festival werd zondag geopend door de Nederlandse band Racoon op het hoofdpodium. Later kwamen daar de jongemannen van de Canadese band Simple Plan. Zij genoten van het warme weer en vooral van de schaars geklede dames. Ze bleven maar benadrukken dat de Nederlandse vrouwen zo mooi zijn.

Minder spraakzaam was Interpol, een formatie uit New York. De heren, immer strak in het pak, kregen met moeite eruit dat ze "blij zijn om hier te staan". Toen de Amerikaanse rocker Lenny Kravitz het hoofdpodium op kwam, ging het hele veld uit zijn dak. Van voor tot achter kreeg de zanger de handen in de lucht bij zijn hit Are you gonna go my way.

Bands

Trommelen weet nog niet of het muziekfestival een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt. "Dat hangt van de bands af die beschikbaar zijn." De nadruk ligt volgens hem op Pinkpop. "Daar moeten de grote artiesten komen."

Dit jaar was er wat kritiek op het muziekfestival in Landgraaf, het zou grote namen missen. "De artiesten die hier vandaag staan, hadden op Pinkpop gemoeten." Rockin' Park begon om 13.00 uur en eindigde rond elf uur 's avonds.