Ben Affleck doet volgens zijn broer Casey hard zijn best om zijn recentste terugval te boven te komen. De Batman-acteur wordt op dit moment in een kliniek behandeld voor zijn alcoholverslaving.

Drankverslaving zit in de familie, aldus Casey Affleck in gesprek met Entertainment Tonight. "Ben is een alcoholist. De meeste van onze grootouders waren alcoholisten. Mijn vader was alcoholist en hij is nu zo'n dertig jaar van de drank af. Ik ben nu zes jaar nuchter."

De jongere broer van Ben weet dat hij vooral beter wil worden voor zijn gezin. "Alcoholisme heeft niet alleen grote gevolgen voor de persoon die eraan lijdt, maar ook voor diens familie. Hij werkt er hard aan om erbovenop te komen, voor zijn kinderen, voor hun moeder en voor zichzelf."

De 46-jarige Ben Affleck heeft twee dochters en een zoon met Jennifer Garner, die hem vorige maand confronteerde met zijn alcoholgebruik en naar een kliniek bracht.

'Iedereen houdt Ben in de gaten'

"Het kan niet makkelijk zijn als iedereen je in de gaten houdt en foto's van je neemt na een interventie. Ik benijd dat niet", aldus de 43-jarige Casey Affleck.

"Ik heb gezien hoe moeilijk het voor mijn vader was om erbovenop te komen en die werd niet de hele dag door camera's achtervolgd. Maar het is niets om je voor te schamen en Ben heeft het geluk dat hij de middelen heeft om hulp te zoeken bij een goede instelling."