Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Party, Privé, Weekend en Story. Met daarin deze week: het àndere voetbal-puberhuwelijk, de stoute speelpopjes van Michael Jackson, dat Beatrix haar populariteit moet opkrikken, waarom Jan Peter Balkenende toch geen ‘rapper’ werd en dat Vanessa zich gráág tot koningin van Amsterdam laat kronen. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Voetbalpubers

Het moest allemaal heel klein en bescheiden blijven tijdens het huwelijk van voetballer Wesley Sneijder en zijn Ramona. Dat lukte niet bepaald met een dikke 100 gasten, een stoet koetsjes met paarden ervoor èn een optreden van niemand minder dan René Froger. En daarom staat het kersverse echtpaar deze week wèl prominent in alle roddelbladen. Het stel is zo mogelijk nóg jonger dan de afgelopen week getrouwde 21-jarige Rafael van der Vaart die zijn ‘oude’ bruid Sylvie Meis van 27 jaar trouwde. Wesley en Ramona zijn pas 21 en 20 lentes jong. Party noemt het op de cover dan ook licht snerend een ‘puberhuwelijk’. Maar ‘vadertje en moedertje’ spelen kunnen ze al goed. Ramona vertelde trots dat toen ze voor haar Mavo-diploma zakte, ze van Wesley geen baantje hoefde te zoeken. Ze mocht lekker thuis blijven (het stel woonde tijdenlang in bij de ouders van Ramona – gezellig!) en voor haar geliefde zorgen. Een ideaal voetbalvrouwtje dus, en het zou ons niets verbazen als er over een jaar al een kleine voetbalbaby het levenslicht ziet.

Bar en boos met Bea

Niks heerlijkers dan te kankeren op ons koningshuis, vinden de bladen. En als er geen sappige roddel is, dan verzinnen ze er wel een. Ook deze week wringen de redacties zich in bochten om iets negatiefs over Beatrix te melden. In Story een fotootje van de vorstin te paard die over het strand rijdt. Helemaal fout! Want het strand is voor ‘normale’ ruiters verboden in de zomer; die mogen er vanwege de badgasten met hun paard niet op. En waar is Beatrix’ veiligheidscap? Het is verplicht om een cap te dragen, maar Bea laat heur koninklijke lokken onbeschermd wapperen in de wind. Alweer een ‘faux pas’ voor de majesteit. In Party verder een opmerking over de krenterigheid van de vorstin. Tuinmannen moeten bij de koningin persoonlijk laten zien hoe versleten hun hark of schoffel is, voordat ze een nieuw stuk gereedschap mogen kopen. Voedsel weggooien is ook uit den boze. De koningin eet ’s avonds vaak opgewarmde prakjes, omdat het verspilling is om restjes in de kliko te gooien. Tot slot een citaat in Story van huisvriend Freddy Heineken. Toen Beatrix koningin werd, moest iedereen haar aanspreken met ‘majesteit’. Dat ging de biermagnaat te ver: ‘Ik ken zomertijd en ik ken wintertijd, maar ik ken géén majesteit’ vond hij.

Queen of Amsterdam

Vanessa is druk bezig om in Amsterdam een luxe appartement te verbouwen tot schitterend ‘pied à terre’. Het wordt een paleisje waar ze kan vertoeven als de enorme villa in Wassenaar haar een beetje te stil wordt. In de bladen werd al druk gespeculeerd over een scheiding tussen de diva en haar platenkoning Hans Breukhoven, maar die roddels wuift Connie luchtig weg. In Party vertelt ze juist nog héél gelukkig te zijn, maar af en toe in de hoofdstad te willen verblijven. Dat wuiven komt haar trouwens goed van pas. Terwijl ze zich door haar PA Edwin langzaam in haar peperdure Bentley Cabrio door een winkelstraat laat rondrijden, wuift Vanessa hoffelijk het Amsterdamse publiek toe. Prachtig vindt ze al die aandacht voor haar persoontje en ze voelt zich de koningin te rijk. De toegeschreeuwde opmerkingen neemt ze dan ook stralend lachend in ontvangst. Want zeg nou zelf: het is toch een compliment als je in onvervalst Amsterdams wordt aangeroepen als de ‘Conniegin’?!

Stoute speelpopjes

De roddelbladen hebben de afgelopen tijd wel enige aandacht besteed aan de rechtszaak tegen Michael Jackson, maar veel was het niet. Liever zoeken ze hun roddeltjes wat dichter bij huis. Toch heeft Weekend deze week een fotoreportage over de ster. En die foto’s van de Amerikaanse justitie zijn ontluisterend. Ze tonen de privé woonvertrekken van ranch Neverland waar schuwe Michael zich verschanst. Het is werkelijk een gigantische bende, bijna een zwervershol. Over liggen stapels papier, kartonnen dozen en uitpuilende klerenkasten. Het opvallendste zijn echter de vele poppen die er liggen. Het zijn levensechte etalagepoppen met –hoe kan het ook anders- kinderhoofdjes. Volgens het verhaal zou Michael regelmatig met de poppen spelen en de jongenspoppen zelf aan- en uitkleden. Brrr, wat een enge gedachte, als je weet dat de popster werd aangeklaagd voor onzedelijke dingen met jonge jongens.

Rapper JéePée

Annemarie Jorritsma zong ooit met Gordon een lied, minister Dijkstal haalt regelmatig zijn saxofoon tevoorschijn… Politici hebben tegenwoordig de Amerikaanse manier van PR ontdekt. Ook Jan Peter Balkenende weet volgens Privé dat een persoonlijke benadering duizenden stemmen extra kan opleveren. Het CDA trok dan ook een communicatiebureau aan om voor het ‘Europa’ referendum de twijfelaars en nee-stemmers te bereiken. ‘Bedacht werd dat de premier een rapsong zou opnemen waarmee hij de ‘zwevende’ jongeren zou aanspreken’, aldus het blad. Het gerucht wordt bevestigd door het communicatiebureau: ‘Het was inderdaad de bedoeling dat de minister-president een rapsong zou doen. Alleen de opdrachtgever heeft op het laatste moment de opdracht weer ingetrokken.’ Jammer, jammer, we hadden graag rapper JéePée eens in actie willen horen. En de Vlaamse minister De Gucht waarschijnlijk ook, die Balkenende recentelijk beledigend ‘een mix van Harry Potter en brave stijfburgerlijkheid’ noemde.