Acteur Richard Gere en zijn vrouw Alejandra Silva krijgen een kind. De Dalai Lama heeft het ongeboren kind gezegend. Het gerucht dat er een baby van het koppel op komst is, ging al een tijd rond.

Op een Instagram-foto van de 35-jarige Silva is te zien hoe de Tibetaan zijn hand op haar buik legt, terwijl Gere toekijkt. 

"Nog maar een paar minuten geleden hebben we de zegen gekregen voor het dierbare wat ons te wachten staat", schrijft de Spaanse socialite bij de foto. "We konden het niet aankondigen voordat we het de Dalai Lama hadden verteld."

Het paar ontmoette de Dalai Lama in Ahoy Rotterdam, waar de geestelijk leider van het Tibetaanse volk een lezing hield in het kader van dertig jaar International Campaign for Tibet.

Voorafgaand aan de lezing hadden Gere, die een aanhanger van het boeddhisme is, en de Dalai Lama op het podium een gesprek.

De 68-jarige Gere trouwde begin april met Silva. Het is het derde huwelijk van de Amerikaanse acteur, die eerder getrouwd was met model Cindy Crawford en actrice Carey Lowell. Met Carey kreeg hij een zoon, de nu achttienjarige Homer.