Tjitske Reidinga heeft niet het gevoel dat ze het leven beter is gaan begrijpen in de loop der jaren. "Vrouwen van mijn leeftijd vertellen in interviews dat ze nu veel rustiger zijn. Ze doen uitspraken als: 'Alles valt nu op zijn plek.' Dat heb ik helemaal niet.''

"Ik vind het nogal een turbulente toestand, het leven. Of ze zeggen: ‘Ik weet nu heel goed wie ik ben.’ Nou, ik kom nog heel vaak in situaties waarin ik me afvraag: ben ik dit?", zegt de 46-jarige actrice in De Telegraaf.

Reidinga loopt tegen veel dingen aan waar ze niet uitkomt. "Zo ben ik in de liefde zo conservatief als een aap. Ik zal nooit het initiatief nemen. Dat is niet geëmancipeerd, maar ik vind een vrouw die er direct op springt gewoon heel onaantrekkelijk."

Ze vindt het ook ingewikkeld haar zonen op te voeden in deze tijd van #metoo. "Op Instagram staan leeftijdsgenootjes in heel kleine hemdjes en broekjes met een open, vol vaseline gesmeerde mond. Moet ik dan zeggen: 'Dat is een heel krachtige vrouw, daar mag je niks seksueels bij voelen?'"