LOS ANGELES - De openbaar aanklager in de zaak tegen superster Michael Jackson is het paspoort van de artiest kwijtgeraakt. Dat berichtte de Amerikaanse zender Fox News donderdag.

Ook de passen van jongen die Jackson betichtte van seksueel misbruik en enkele van zijn familieleden zijn zoek. Jackson werd kortgeleden vrijgesproken. Sindsdien poogt hij zijn paspoort terug te krijgen. Dat was afgenomen om te voorkomen dat 'Wacko Jacko' het land zou verlaten.

Europa

Het is overigens ook onduidelijk waar Jackson zelf is. Hij heeft zich sinds het einde van zijn rechtszaak niet meer laten zien. Volgens Amerikaanse media zou Jackson graag verder op adem willen komen in Europa of in Zuid-Afrika.

Hond

Ondertussen is Jackson alweer in juridische moeilijkheden, nog geen twee weken na zijn vrijspraak in een geruchtmakend proces wegens vermeend kindermisbruik. Een 66-jarige vrouw wil geld zien, omdat zij gebeten zou zijn door een hond die was ontsnapt uit een huis van Jackson. Dat meldden Amerikaanse media donderdag.

De boosdoener zou luisteren naar de naam Flash. Dat is de husky van Jacksons schoonzus Alejandra. Zij woont met haar man Jermaine en hun kinderen in een huis in Los Angeles dat op naam van de zelfbenoemde King of Pop staat. Flash zou zijn ontsnapt door een gat te graven onder de omheining.

Flash

De vrouw wil schadevergoeding voor de "zware mentale, emotionele en lichamelijke pijn" die zij aan het voorval heeft overgehouden. Zij verwijt zowel Jackson als zijn schoonzus ernstige nalatigheid. Ze hadden beter op de uiterst gemene en gevaarlijke Flash moeten letten, vindt zij.