Hoewel ze gedurende haar modellencarrière meerdere malen uit de kleren gegaan is tijdens een fotoshoot, voelde Kate Moss zich hier nooit prettig bij. Als tiener voelde ze zich zelfs onder druk gezet om topless of naakt te poseren.

"Ja, ik voelde die druk absoluut. Ik werkte met een vrouwelijke fotograaf, Corinne Day, en zij wilde me altijd zonder topje aan zien. Dat vond ik helemaal niet fijn toen ik begon in het vak", vertelt de 44-jarige Moss in het programma Megyn Kelly Today.

De Britse brak begin jaren negentig door met een campagne voor Calvin Klein, waarin ze ook naakt te zien was. "Die campagne werd geschoten door mijn toenmalige vriend Mario Sorrenti, dus dat voelde anders aan, vertrouwder."

In de jaren na haar doorbraak poseerde het model veelvuldig naakt. Toch is ze nooit van die werkwijze gaan houden."Het is een onderdeel van het vak, daar ben ik me bewust van. Maar toch vroeg ik altijd of ik misschien toch iets aan kon trekken. Jonge modellen van nu moeten zich niet onder druk laten zetten als ze dat niet willen doen."

Daarmee denkt Moss ook aan haar eigen dochter Lila Grace. "Mijn dochter is nu vijftien en nu vind ik het echt een belachelijk idee dat ik op die leeftijd al topless moest poseren."