Scooter Braun, de manager van Justin Bieber, heeft een lange periode in angst gezeten dat zijn pupil ten onder zou gaan aan overmatig drank- en drugsgebruik.

"Er was een tijd dat ik elke nacht ging slapen met de vrees of hij er de volgende ochtend nog wel zou zijn", vertelde Braun tijdens The Red Pill Podcast van presentator Van Lathan.

"Op een gegeven moment had hij genoeg geld om bij mij weg te gaan en te doen waar hij zin in had. Ik dacht dat hij dood zou gaan en er alleen maar rotzooi in zijn lijf aangetroffen zou worden," aldus Braun, die refereerde aan een periode in 2014 waarin Bieber onder meer gearresteerd werd voor rijden onder invloed en het huis van zijn buurman met eieren bekogelde.

Het was uiteindelijk Bieber zelf die inzag dat hij verkeerd bezig was en wilde veranderen. "Ik denk dat ik me zo'n anderhalf jaar verschrikkelijk voelde, doordat ik hem zo zag afglijden en niets dat ik zei tot hem doordrong", aldus Braun. "Totdat hij op een dag wakker werd en me belde met de boodschap dat hij niet langer wilde doorgaan op de manier waarop hij destijds leefde."

Inmiddels is de 24-jarige zanger verloofd met Hailey Baldwin en lijkt hij in rustiger vaarwater terechtgekomen. "Dat is puur zijn eigen beslissing geweest en van niemand anders. Hij heeft de verantwoordelijkheid over zijn eigen leven genomen en is gestopt met klagen en tegenstribbelen. Hij heeft zelf voor een gezond en gelukkig leven gekozen."