De door Brad Pitt opgerichte stichting Make It Right is aangeklaagd. De stichting bouwde huizen in onder meer het Amerikaanse New Orleans nadat de orkaan Katrina hier in 2005 woedde.

Twee mensen beweren dat de gebouwde huizen "gebrekkig" zijn. Zo bevindt zich schimmel en rottend hout in enkele woningen.

Dat blijkt uit rechtbankpapieren die in handen van People zijn gevallen. Pitt en zijn stichting hebben nog geen reactie gegeven op de aanklacht, maar een bekende van de acteur weet aan People te melden dat hij "vertrouwen heeft in zijn team".

"Hij heeft een belofte gedaan aan de mensen in de Lower Ninth (een wijk in New Orleans, red.) en wil zich hier ook aan houden." Volgens de bron zou de stichting op de hoogte zijn van de gebreken en zijn de reparaties aan de huizen al maanden geleden gestart.

Volgens de twee bewoners van het huis zijn zij "heel dankbaar voor het feit dat meneer Pitt het herbouwen van de wijk in gang heeft gezet".

Volgens hun advocaat voelden zij zich desondanks gedwongen om de zaak aan te spannen. "De stichting heeft ondermaatse huizen gebouwd, die in rap tempo aan het vervallen zijn. Dit terwijl de huizeneigenaren een hypotheek betalen voor een woning die is verminderd in waarde."