Fred van Leer is zaterdagavond in het ziekenhuis opgenomen wegens een darmontsteking. Inmiddels is de presentator en stylist weer thuis en gaat het goed met hem.

"Het is een tijdje stil geweest vanuit mij, wat niet vaak voorkomt", laat de presentator zondag op zijn Instagram-pagina weten. "Na onderzoek is gebleken dat ik een ontsteking in mijn darmen heb."

Volgens Van Leer is zijn aandoening niet kwaadaardig, maar wel erg pijnlijk. "Ik hoop me snel beter te voelen."

De stylist zou zaterdag aanwezig zijn bij een modeshow in Etten-Leur. Van Leer werd daarop vervangen door kapper Mari van de Ven, schrijft het AD. Volgens zijn manager gaat het nu weer goed met Van Leer. "Hij is nu thuis en neemt tijd en rust."

Vorige zomer lag Van Leer nog in het ziekenhuis vanwege oorsuizen. De TLC-presentator viel tijdens een vuurwerkshow flauw door de harde knallen.

"Ik heb al een aantal jaren tinnitus (oorsuizingen, red.) en dacht dat mijn oren het vuurwerkgeluid wel konden verdragen. Dat bleek dus niet het geval. De piep in mijn oren werd opeens zó extreem hard dat ik van mijn stokje ben gegaan", legde Van Leer toen uit.