Olke Jongsma, deelnemer aan het afgelopen seizoen Boer Zoekt Vrouw, gaat binnenkort trouwen. De boer heeft zich verloofd met de Nederlandse Hilda, die eveneens in het Amerikaanse Texas woont.

Op de website van Boer Zoekt Vrouw vertelt Jongsma over het verdriet dat hij voelde nadat zijn vorige partner Karen overleed. Hilda condoleerde hem met het verlies en zo kwamen de twee met elkaar in contact.

"Ze bood aan een keer een kopje koffie te drinken samen, als ik daar klaar voor was natuurlijk", aldus Jongsma. Al bij de eerste ontmoeting, tijdens een diner, klikte het.

"Na alles met Karen dacht ik: verdorie, waarom ben ik nou weer alleen? Waarom moet mij dit overkomen? Ik had nooit verwacht dat ik na Karen zo snel weer iemand zou tegenkomen. Maar ik denk altijd: God heeft een plan en ik denk dat Hij wilde dat ik Hilda zo snel zou ontmoeten."

Een trouwdatum is er nog niet, maar als het aan Jongsma ligt, zal het niet lang duren. Het liefst wil hij dan ook dat de andere boeren uit zijn seizoen aanwezig zijn bij de bruiloft. "Maar of ze gaan komen weet ik niet hoor. Het is natuurlijk niet naast de deur, Texas."