HILVERSUM - Vijf tegen Vijf, een spelletje dat ooit door de VARA en later door RTL4 werd uitgezonden, krijgt een nieuwe kans bij Talpa TV. De nieuwe zender van John de Mol meldt op zijn site dat gezocht wordt naar kandidaten voor deze 'klassieker aller spelshows'.

Of het programma ook Vijf tegen Vijf gaat heten wilde een Talpa-woordvoerster woensdag niet zeggen. Wie de presentator is, kon ze nog niet zeggen. Het spelletje is een Nederlandse versie van de Amerikaanse formule 'Family Freud'. Willem Ruis was de eerste die er in Nederland mee kwam, later presenteerde Peter Jan Rens de quiz. Bij RTL4 was het programma voor het laatst te zien in september 1998.

De spelshow is gebaseerd op een onderzoek. De presentator wil van twee teams van vijf mensen weten wat een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking bijvoorbeeld het liefste eet. De kandidaten moeten telkens proberen het antwoord geven dat de meeste Nederlanders hebben gegeven.

Talpa TV maakt maandag zijn volledige programmering bekend. Tot dusver zijn er in de tv-branche vele kritische geluiden te horen van mensen die vinden dat De Mol vele bekende formules gaat brengen. Zo komt Talpa onder meer met Expeditie Robinson (vroeger Net5), Barend & Van Dorp (vroeger RTL4), Big Brother (Yorin) en De Bouw (variant op Het Blok, Net5).