De Britse ex-minister Boris Johnson gaat na 25 jaar huwelijk van zijn vrouw Marina Wheeler scheiden. De twee leven al gescheiden, als gevolg van buitenechtelijke escapades van de omstreden politicus.

The Sun berichtte dat Johnson na weer een relatie met een andere vrouw de deur is gewezen door Wheeler.

Volgens hun 25-jarige dochter Lara heeft haar moeder gezegd dat ze hem nooit meer terugneemt. De modejournalist zou haar vader op een feestje "een egoïstische klootzak" genoemd hebben.

Advocaat Wheeler nam haar man eerder wel terug nadat hij verhoudingen met andere vrouwen had; in 2004 met een schrijfster en in 2009 en 2010 met iemand uit de kunsthandel. Het stel heeft vier kinderen in de leeftijd van 19 tot 25 jaar.

Johnson was van 2008 tot 2016 burgemeester van Londen. Hij was daarnaast een vooraanstaand figuur in de campagne om het lidmaatschap van de EU op te zeggen. Van juli 2016 tot juli 2018 bekleedde hij de functie van minister van Buitenlandse Zaken.

Volgens Engelse media zijn de twee kort na Johnsons aftreden als minister uit elkaar gegaan. Johnson heeft ambities de nieuwe leider van de Conservatieven te worden en aast op het premierschap.