Anne Lok heeft nooit de intentie gehad de publiciteit op te zoeken over haar verbroken relatie met Alexander Pechtold. Het voormalige duo-raadslid van D66 in Meppel vertelde woensdag in Privé dat ze ontslag heeft genomen vanwege de affaire.

In RTL Late Night vertelt Lok dat ze wist dat haar ontslagbrief tot publiciteit zou leiden, maar dat ze niet de intentie had de aandacht op te zoeken.

In de brief waarin ze haar ontslag bij de burgemeester van Meppel aanbood, schrijft ze onder meer dat haar relatie met Pechtold op een "zeer pijnlijke manier" is geëindigd en dat ze bang is voor "karaktermoord", omdat Pechtold zou proberen haar als "labiel en gestoord" neer te zetten bij journalisten. Om te voorkomen dat ze uit haar functie ontslagen zou worden, heeft ze besloten zelf afscheid te nemen.

"Mijn beste vriendin werd door hem benaderd en bij voorbaat beschuldigd van laster als zij gebeurtenissen zou bevestigen. De situatie leek en is onhoudbaar", aldus Lok.

In RTL Late Night zegt ze haar familie te hebben willen beschermen met het besluit afscheid te nemen. "Door alles wat er is gebeurd, kan ik niet meer met een opgeheven hoofd rondlopen als raadslid van D66."