De Amerikaanse Senaatskandidaat Roy Moore klaagt de Britse komiek Sacha Baron Cohen aan voor 95 miljoen dollar. De republikeinse jurist is het niet eens met hoe hij is neergezet in Cohens show Who is America?.

In Who is America? probeert Cohen, bekend van typetjes als Borat en Ali G., politici en andere bekende figuren uit de tent te lokken door middel van een vermomming.

Op 29 juli van dit jaar was te zien hoe Moore door Cohen, in het karakter Erran Morad, werd geïnterviewd. De komiek gebruikte daarbij een fictief apparaat, dat zogenaamd pedofielen zou detecteren. Moore werd vorig jaar beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarig meisje.

"Moore zou nooit naar het interview zijn gegaan als hij de werkelijke reden van zijn trip had geweten. Zijn advocaten hebben Showtime verboden het materiaal uit te zenden", schrijft The Hollywood Reporter.

"Cohens personage heeft valselijk en frauduleus gehandeld door dit neppe 'apparaat' te gebruiken, zogenaamd uitgevonden door het Israëlische leger om pedofielen te detecteren", staat in de klacht te lezen. 

Moore klaagt Cohen aan samen met CBS en Showtime voor smaad, het opzettelijk toebrengen van emotionele stress en fraude. Zij hebben nog niet gereageerd op de aanklacht.