Acteur en regisseur Kevin Smith is 23 kilo afgevallen na een hartaanval. Die hoeveelheid moest hij afvallen van de dokter. De Clerks-regisseur wil doorgaan met zijn dieet, dat hij overnam van dochter Harley Quinn.

De 48-jarige Smith werd in februari onwel na het eerste van twee optredens die hij zou geven in een comedyclub voor opnames van zijn show Kevin Smith Live.

Hij meldde op Twitter dat hij een volledig verstopte kransslagader bleek te hebben. "Als ik de tweede show niet had afgezegd om naar het ziekenhuis te gaan, was ik vanavond doodgegaan."

Artsen raadden de regisseur aan 23 kilo af te vallen. Zondag meldde Smith trots dat hij iets meer kwijt is.

"Een half jaar later kan ik aantonen dat ik de doktersbevelen heb opgevolgd. Ik begon op 116 kilo en weeg nu 92 kilo."

Het veganistische dieet van zijn dochter

De filmmaker bedankt in zijn bericht onder meer zijn negentienjarige dochter, actrice Harley Quinn, die hij "mijn kleine veganistische astronaut" noemt.

"Aangezien ik nooit meer de binnenkant van een ziekenhuis wil zien, heb ik simpelweg alles gekopieerd wat mijn kind deed", aldus Smith, die is overgestapt op een uitsluitend plantaardig dieet.

De regisseur bedankte ook zijn volgers. "Onderschat nooit de kracht van positieve feedback. Dat jullie me vertelden dat ik er beter en gezonder uitzag, heeft me geholpen het vol te houden. Een bemoedigend woord kan echt een verschil maken in iemands leven en jullie complimentjes zorgden dat ik ermee verderging."