Josh Radnor, bekend van onder meer de comedyserie How I Met Your Mother, heeft een contactverbod opgelegd gekregen. Zijn buren beweren dat hij hen "het leven zuur heeft gemaakt".

Hij moet altijd op minstens 7 yard (zo'n 6,40 meter) afstand van zijn buren blijven als zij thuis zijn, oordeelde de rechter volgens TMZ. Hij mag hen ook niet intimideren of lastigvallen.

Het contactverbod dat de rechter heeft opgelegd, is slechts tijdelijk. De duur van het verbod is niet bekend.

Radnors buren beweren dat de 44-jarige acteur een overkapping over zijn grond heeft laten bouwen, die ook het land van zijn buren zou bereiken. Volgens zijn buren mocht hij de overkapping niet plaatsen, maar heeft hij dit toch gedaan.

De gemeente Los Angeles, waar Radnor woont, gaf het gezin dat naast hem woont toestemming om de overkapping weg te halen. De acteur was namelijk niet in het bezit van de benodigde vergunningen.

Hierop stapte Radnor naar de rechter, die bepaalde dat de buren van de acteur de overkapping niet mochten vernielen. Radnor en zijn huisgenoot zouden vervolgens herhaaldelijk hebben geschreeuwd naar de buren.

Ook zouden ze ongevraagd foto's van hen hebben gemaakt en hen ook hebben uitgescholden. Daarnaast zou Radnor personeelsleden van zijn buren hebben geïntimideerd.