Op NU.nl elke week een overzicht van de nieuwste roddelbladen Party, Weekend, Privé en Story. Met daarin deze week dat Sylvie is gekroond tot foute protsprinses, hiep hoi voor De Veerkampjes, het aftellen voor Maxima is begonnen, Robert Jensen ‘uitgekotst’ is en de tv binnenkort weer op scherp staat dankzij societygirls Linda de Mol, Daphne Deckers, Heleen van Rooyen en Saskia Noort. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Sylvie Protsprinses

Eigenlijk hadden we wel verwacht dat de roddelbladen lyrisch zouden schrijven over de bruiloft van Sylvie Meis en haar Rafael van der Vaart. Het kon ook niet op: een jurk van minstens 60.000 euro, witte koetsjes, een stoet van 14 bruidskinderen en ringen van ruim 100.000 euro. Maar helaas: het kersverse echtpaar mag alleen van Privé op de cover. Maar daarbij staat de negatieve kop: ‘Waarom sterren op hun huwelijk ontbraken’. Story vat het ‘over the top’ trouwfeest kort samen en noemt het een poenerig droomhuwelijk. ‘Het mag duidelijk zijn dat het heel wat heeft gekost. Maar dan héb je ook wat: een bruiloftsfeest dat wellicht niet opvalt door een overdosis aan smaak, maar wel door het chique (of moeten we zeggen : poenerige’?) karakter…’. Waarmee Sylvie –helaas voor haar- voor altijd de geschiedenis ingaat als de poenerige protsprinses van de voetballerij.

De Veerkampjes

Het begon als een onbekende serie van het serieuze programma Man Bijt Hond van de NCRV. Maar inmiddels zijn ‘De Veerkampjes’ helemaal ontdekt. Een realitysoap over het zeer gewone leven van moeder Nel (76), dochter Hanny (57) en man Ton (57). Het zijn rasechte Amsterdammers waar werkelijk helemaal niets bijzonders aan is, maar daarom zijn ze juist zo leuk. Oma gaat van top tot teen gekleed in tijgerprints en doet de hele dag niets anders dan sigaretten roken en mopperen, dochter Hanny poetst het kraakheldere interieur van de met wit en goud ingerichte woonboot en Ton (met snor) hangt er ook gezellig bij. Het stel is zó gewoontjes, dat ze helemaal ‘cult’ zijn geworden een door een groot publiek tot de sterrenstatus zijn verheven. Ze kregen zelfs van Leco Zadelhof een complete make-over. De NCRV vindt het nu tijd om de soap te stoppen, maar gelukkig heeft SBS6 De Veerkampjes geadopteerd. Voortaan mogen ze hun opwachting maken in de vroege Shownieuws uitzending, aldus Weekend. En zo kunnen we hopelijk nog lang genieten van het gewone wel en wee van de gezellige Amsterdammers.

Go, Maxi!

Topdrukte op de redacties van de roddelbladen. Want daar gaat iedereen er van uit dat Maxima binnen nu en twee weken zal bevallen. Ze voorspellen dat de officiële uitgerekende datum (half juli) een afleidingsmanouvre is om de media om de tuin te leiden. De baby komt al veel eerder. En dan vechten alle bladen natuurlijk om de allereerste ‘scoop’. Volgens ‘insiders’ van Story wordt het een meisje, Party waagt zich niet aan een uitspraak, Privé meldt dat Maxima op een van te voren geplande datum met een ruggenprik zal bevallen en Weekend weet te melden dat Maxima zich geïnteresseerd toonde in blauwe kinderkleertjes. Maar ook hopen ze daar nog dat de Afrikaanse voorspelling uit gaat komen. Een wonderarts in Kenia voorspelde dat de prinses een tweeling zou krijgen. En dát zouden we pas echt een goede mediastunt vinden van het Koninklijk Huis.

Gooise golden girls

Voor wie de bovengenoemde Veerkampjes niet glamoureus genoeg zijn, gloort er hoop. In Story lezen we namelijk dat vier golden girls van de showbizz werken aan een erg leuk project. Linda de Mol, Daphne Deckers, Heleen van Rooyen en bestsellerschrijfster Saskia Noort schrijven namelijk samen een Gooise uitvoering van Desperate Housewives. In het artikeltje staat weliswaar dat Linda de Mol recentelijk uit het project is gestapt omdat ‘praktisch gezien niet haalbaar was met vier ‘sterren’ samen aan één script te werken’, maar de andere drie zijn ook niet de minsten. Daphne Deckers heeft de reputatie een brave huismoeder te zijn, ze heeft als fotomodel wèl de showbizzwereld van binnen en buiten leren kennen. Saskia Noort schreef niet zolang geleden het tópboek ‘De eetclub’, over een groepje vrienden uit een gefortuneerd societymilieu, met veel buitenechtelijke relaties, roddels en intriges. En Heleen van Rooyen, de schrijfster en columniste, die zich erop voor laat staan regelmatig vreemd te gaan en die politicus Rob Oudkerk ‘kapotschreef’ met haar column over hoerenbezoek, staat ook garant voor een fijne dosis venijn. We hopen maar dat de serie snel op de buis zal verschijnen.

Grove Jensen ‘uitgekotst’

Het stadium ‘ondeugend’ is Robert Jensen al lang gepasseerd. In zijn tv- en radioprogramma’s stelt hij ronduit onbeschofte vragen aan zijn gasten. Party vraagt zich dan ook af of er wel een volgend seizoen komt voor zijn talkshow. Volgens het blad worden Robert Jensen en zijn sidekick Jan Paparazzi namelijk door steeds meer mensen uitgekotst. Hun grappen over de zieke Ron Brandsteder gaan veel te ver, net als die over het postuur van Viola Holt en de sneren over Clown Bassie. Dat mensen zich de beledigingen wel degelijk aantrekken, blijkt uit de teksten die in Hilversum op muren worden gekalkt. In bushokjes, op wegwijzers en zèlfs op een muur van het zwaarbewaakte Mediapark staat ‘Jan Paparazzi is een klootzak’ en ‘Jan Paparazzi stinkt’. Beide heren wilden geen commentaar geven op de gebeurtenissen, maar Party hoopt dat ze zich eens achter de oren krabben en zich afvragen waar ze nu eigenlijk mee bezig zijn.