De openbaar aanklager in Los Angeles werkt aan een nieuwe aanklacht van seksueel misbruik tegen acteur Kevin Spacey. Het is de tweede officiële zaak tegen de tweevoudig Oscarwinnaar die in deze stad is aangespannen.

De eerste zaak werd begin april aangespannen. Over beide aanklachten zijn geen details naar buiten gebracht, schrijft The Hollywood Reporter.

Spacey ligt sinds oktober onder vuur voor ongepast gedrag tegenover en misbruik van een groot aantal mannelijke collega’s. De aantijgingen hebben de ster onder meer zijn hoofdrol in hitserie House of Cards gekost. Ook werd hij vervangen in de speelfilm All the Money in the World, een rol die hem volgens kenners mogelijk een derde Oscar op had kunnen leveren.

Star Trek-acteur was eerste die Spacey beschuldigde

Zowel in New York als Londen lopen onderzoeken tegen Spacey naar aanleiding van meerdere aangiften. De eerste acteur die naar buiten kwam met een #metoo-verhaal over Spacey was Star Trek-ster Anthony Rapp. Rapp zou in 1986 door Spacey zijn misbruikt en was toen veertien jaar oud.

Spacey verdedigde zich met een verklaring waarin hij onder meer uit de kast kwam. De homoseksuele geaardheid van de acteur was al jaren een publiek geheim in Hollywood.